9 Kurtarıcı Yiyecekle Sağlıklı Mevsim Değişimi

Bahar gelmişken hava değişimlerinden dolayı sağlığımıza biraz daha dikkat etmemiz gereken zamanlardayız. Güneşte terleyip gölgede donabilir, hastalıklara davetiye çıkarabiliriz. Havada uçuşan polenlerin, sıcak hava soğuk hava karışıklığının üstümüzde bırakabilecekleri kötü etkilerin yanı sıra sağlığımızı korumamız için bize her daim yardımcı olan yiyeceklerden 9 tanesini bu sıralar sofralarınıza daha sık davet etmek isteyebilirsiniz. Özellikle sık ilaç kullanmayı sevmeyenlerdenseniz, bu liste işinize yarayabilir. Afiyetle yin gari :)


Kivi
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, C vitamini, lif zengini, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor, demir Faydaları:
Kanser riskini azaltır, kolesterolü düşürür, tansiyonu düşürür, sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirir, kan basıncını düzenler, gripten korur.

Kırmızı Pancar
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, B vitamini, C vitamini, P vitamini, fosfor, demir, çinko, potasyum, magnezyum, kalsiyum, bakır, brom Faydaları:
Hipertansiyonu önler, kansere karşı etkilidir, kansızlığı engeller, karaciğere, mideye, bağırsaklara ve böbreklere çok yararlıdır, kalp hastalıklarından korur, kaşıntıya ve egzamaya iyi gelir.

Sarımsak
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, B vitaminleri, C vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, çinko, selenyum Faydaları:
Doğal antibiyotiktir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp hastalıklarını önler, damar sertliğini engeller, kanserle mücadele eder, kan dolaşımını hızlandırır, yüksek tansiyonu düşürür, afrodizyak etkisi vardır.
Bal
Vitamin ve Mineraller:
B1 vitamini, C vitamini, E vitamini, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, klor, kükürt, demir, bakır Faydaları:
Kolesterol düşürür, kuvvet ve enerji verir, idrar söktürür, öksürüğü keser, yara ve iltihapları giderir, kansızlığı giderir.
Avokado
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, B grubu vitaminleri, C vitamini, E vitamini, K vitamini, magnezyum, potasyum, çinko, demir, fosfor, kalsiyum Faydaları:
Kolesterolü düşürür, kanseri önler, kalp ve damarlar için koruyucudur, toksin atar, dinçlik verir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Brokoli
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, B1-B2-B6 vitaminleri, C vitamini, E vitamini, K vitamini, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, çinko, magnezyum, manganez, selenyum Faydaları:
Kansere karşı korur, sindirim sistemini güçlendirir, kemikleri kuvvetlendirir, meme kanserine karşı çok faydalıdır, kabızlığa iyi gelir.
Kabak
Vitamin ve Mineraller:
B1 vitamini, C vitamini, lif zengini, çinko, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum Faydaları:
İdrar söktürür, mide, bağırsak ve böbreklere iyi gelir, sakinleştirir, göğsü yumuşatır, bedeni temizler, tansiyonu düşürür, cinsel gücü arttırır.

Kimyon
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, B1-B2-B3-B6 vitaminleri, C vitamini, E vitamini, çinko, fosfor, manganez, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, potasyum Faydaları:
idrar ve gaz söktürür, hazmı kolaylaştırır, tansiyonu düşürür, kolesterolü azaltır, sinirleri yatıştırır, anne sütünü arttırır, toksin atar, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
Keçiboynuzu
Vitamin ve Mineraller:
A vitamini, B vitamini, E vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor Faydaları:
Astıma iyi gelir, nefes darlığına karşı etkilidir, akciğer kanserine karşı korur, bronşları açar, hafızayı güçlendirir, kemik erimesini azaltır, cinsel gücü arttırır, kansızlığa iyi gelir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Aa! Ekşi yoğurttan peynir yaptım, ekmek mayaladım :)

Bir çörek otu masalı