Yoğurt söz konusu olunca son derece hassasız biz. Özellikle son dönemlerde sık sık yayınlanan gıda terörü raporları, zehirden farksız katkı maddelerinin varlığını kanıtlayan test sonuçları, kıvam tutturmak için kullanıldığı söylenen domuz jelatinlerini falan okudukça insan dehşete kapılıyor. Sık sık yoğurtla ilgili bir şeyler okuyor çalışmaları takip ediyorum. En son burada ilk yoğurda dair sevimli bir yazı paylaşmıştım sizinle ve kullanılan mayalardan bahsetmiştim. İşte onlardan bana en akla yakın ve uygulanabilir olanını haftalardır yerli yabancı pek çok kaynaktan okumak suretiyle zihnimde güvenilirliğini teyit edince uygulamaya karar verdim. Sonuç mu? Muhteşem ve leziiiz :) Buyurun sizler de deneyin diye tüm aşamaları paylaşıyorum. Siz de ilk mayanız tamamen doğal olsun içiniz rahat etsin istiyorsanız, bu seçeneğin varlığını kenara not ediniz.