Bu rüya hayra çıkacak katkılarınızla; Tohumun Rüyası

Tohumun Rüyası
Zamanın bir yerinde durup, dışına çıkıp gerçekten bazı şeyleri tanımak istesem onlardan biri ilk tohum olurdu. Dünyanın Tohumu! İçinde dünyaları barındıran, kalbinde hayatlar yeşerten bir tohum!

Bir çocuk pek çok şeyle tanışmadan büyüyebilir. İpad mesela, mp3 player yada! Laptop nasıl kullanılır bilmese de olur bir çocuk.. Ama tohumu tanımıyorsa bir ağacın, sebzenin serüvenini bilmiyorsa, doğanın farkına varamamışsa yarım kalır o çocuk!

Tohumun Rüyası bir çocuk kitabı..



Çocuklar yarım kalmasın diye, tohumu tanısınlar rüyasının tadına baksınlar isteyerek çok güzel bir çalışma yapıyor güzel kalpli dostlar. Yazarı Nalan Özdemir Eren'in notlarıyla Tohumun Rüyası:

"Bir gece rüyamda kalbime bir kitap doğdu. Yaşamı başlatan tohumun yolunu izledim, kelimeler cevap verdi. Esra dinledi, Sahar ’in kulağına üfledi. Sahar cisimleştirdi, Saeed ilişkilendirdi. Andrew ingilizceye çevirdi; Julia okudu, inceledi. Diloy filmini çekti. İlhan Abi kitapla birlikte dağıtmak için kavılca buğdayı tohumlarıni gönderdi. Yeliz görünür kıldı. Emekler yol oldu, imece ile başlayan yaratma sürecinde çocuk kitabımız “Tohum’un Rüyası” basım aşamasına geldi.

Askıda Kitap kampanyası ismini Anadolu’da fırınlarda hala yaygın olarak uygulanan askıda ekmek geleneğinden aldı. Ekmek satın alırken fırıncıya fazladan ekmek parası verildiğinde o ekmek askıya çıkıyor ve ihtiyaç duyanlar kimseye sormak zorunda kalmadan ekmeğe ulaşabiliyor.

Kitaplar da ekmek gibi su gibi olmazsa olmaz.Kampanyamızın amaçları:

- 8 aylık bir emek ve dayanışma ile hazırladığımız kitabımızın basılmasını sağlamak.
- Kitabın arkasındaki zarflara koyacağımız Kars’tan gelen, dünyada bilinen en eski buğdaylarından, kavılca buğdayının tekrar tüm Anadolu coğrafyasına sembolik de olsa ulaştırılmasını sağlamak ve kaybolan atalık tohumlara böylece dikkat çekmek.
- Kitapların dağıtımında alternatif yollar yaratarak daha fazla çocuğa erişimi sağlamak.
- Kitap edinirken aynı zamanda hediye ederek kitabı almak isteyenlerin tek bir eylemi ile çok katmanlı bir zenginlik yaratmak ve paylaşım kültürünü yaygınlaştırmak.
- Anadolu’da köklü bir şekilde ifadesini bulan ‘Askıda Ekmek’ kültürünü, çağın ihtiyaçlarına göre uyarlayarak kültürel devamlılığa katkıda bulunmak."


Buradan Askıda Kitap kampanyasına ulaşabilir destek sağlayabilirsiniz.

Yine Askıda Kitap için facebooktan güncel takip için burayı tıklayarak gruba katılabilir iletişim halinde olabilirsiniz.


Şöyle noktalıyor dileklerini Sevgili Nalan;
"Satın aldığınız kitaplardan kaç tanesini bağışlamak istediğinizi ve kitabın gönderilmesini istediğiniz adres bilgisini tohumunruyasi@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Maddi ve manevi destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler. Eğer maddi bir katkıda bulunacak bütçeniz yoksa, canınız sağ olsun. ☺

Kucak dolusu sevgiler"

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Aa! Ekşi yoğurttan peynir yaptım, ekmek mayaladım :)

Bir çörek otu masalı